„Piata taraneasca”, revine la Muzeul Taranului Roman



MTR 11- 13 noiembrie; Cu zeci de producatori traditionali si mestesugari

 

"Piata Taraneasca" aduna laolalta, intr-o noua editie a targului de produse traditionale s imestesugaresti, zeci de producatori traditionali si mestesugari iscusiti. Ii veti gasi de vineri pana duminica, in locatia cunoscuta, in curtea interioara a Muzeulu Taranului Roman, intre orele 10.00 - 18.00. Intrarea este libera.

 

Cosurile si vitrinele vor fi incarcate de:

  • branzeturi de toate neamurile de la Bran (telemea, branza de burduf, simpla, in coaja de brad, urda dulce sau sarata, cas afumat),

  • casuri si cascavele specifice zonei Argeșului, dar si vestita telemea din Marginime, branzeturi de capra s ialte specialitati.

  • pastrama simpla sau afumata, la sare sau cu baituri naturale pregatita in diferite gospodarii din Brasov, Arges sau Sibiu,

  • preparate din carne de porc, oaie, gasca, capra, pui de la Botosani, Iasi, Arges, Galati.

  • cozonaci deliciosi , din Moldova.

  • zacusti de toate felurile: de vinete, de ghebe si alte conservaraie de casa de sezon, gemuri si dulcețuri bucovinene si maramureșene, vestitele muraturi ale lui Nea Puiu: pepene galben murat, asortate, conopida, mere si pere murate, siropuri naturale de muguri de brad, merișoare, din diferite fructe de padure,

  • sucuri naturale de mere, miere, vin si palinca de Zalau, tuica, ceaiuri, alifii si tincturi de leac dinApuseni, legume de sezon din gospodarii taranesti (Jud. Teleorman)

  • vestita turta dulce, covrigi de Pitesti si de Buzau, ciocolata de casa, grilas, fondante si halvita de la Arad, dulciuri unguresti, kurtos kalacs, prajituri de casa din Muntenia, Maramures si Bucovina.

  • gratare incinse si vin fiert, mici, tochitura, mamaliguta calda, sarmalute si alte bunatati, pregatite sub ochii vostri de gospodinele de la Hanul Hangitei, bulz ciobanesc si pastrama la ceaun de la nea Ardelean, dupa retete din Banat.

 

Nu vor lipsi mestesugarii care impletesc si olaresc cu atata maiestrie lucruri de trebuinta caselor de gospodari, care vor veni cu obiecte de ceramica, produse artizanale din lemn pentru bucatarii dichisite, oale de sarmale de ceramica, caciuli, fulare si alte impletituri pentru sezonul rece, si multe alte obiecte meșterite cu drag si pricepere.

 

La Piata taraneasca totul se ia pe degustate!

 

Intre 11 si 13 noiembrie , de la 10:00 pana la orele 18:00, la MTR. Intrarea este libera!

 

Pentru detalii suplimentare:

Corina Berariu – organizator




Cautare