Romania prezenta la Eurofestivalul de la Brno, Republica CehaIn data de 1 iunie 2009 a avut loc la Brno, Republica Ceha, cu ocazia desfasurarii Consiliului informal al ministrilor agriculturii si pescuitului, un eurofestival organizat sub egida Presedintiei Cehe a Uniunii Europene.

 

Stand-ul Romaniei la eurofestivalul de la Brno a fost vizitat de aproximativ 2000 de persoane, care au degustat si apreciat produsele traditionale romanesti: branzeturi, cozonaci, covrigi de Buzau, magiun, dulceturi, miere, vin, palinca, sucuri naturale.

 

Vizitatorii au putut admira maiestria mesterilor populari, care au prezentat produse mestesugaresti: oua incondeiate, icoane pictate, costume traditionale, stergare. De asemenea, a fost prezentat un program artistic cu dansuri si cantece populare romanesti, realizat de catre ansamblul folcloric ,,Plaiuri Muscelene”.

 

Pe durata evenimentului au fost oferite materiale promotionale despre Romania si agricultura romanesca si au rulat videoclipuri despre turismul romanesc.

 

Eurofestivalul de la Brno reprezinta o oportunitate pentru consolidarea imaginii sectorului agroalimentar si promovarea traditiilor romanesti.

 Cautare