Pasca si cozonaci traditionali la cofetaria ANIRA din judetul Ilfov

Un exemplu de afacere dezvoltata prin fonduri europene este cofetaria ANIRA.

ANIRA cofetaria este situata in Comuna Dobroiesti – judetul Ilfov a depus un proiect pe Masura M123/XS13 „Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere”. Valoarea finantarii nerambursabile prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2007 – 2013 a fost de 1.200.000 lei iar valoarea totala a proiectului s-a ridicat la 4.695.585 lei.

Anul 2007 a reprezentat pentru COFETARIA ANIRA anul in care s-a conturat proiectul, s-a stabilit cu exactitate ce se doreste de la noul amplasament, tinandu-se cont de cerintele pietei europene privind siguranta alimentelor, s-a realizat schita proiectului tinand cont de fluxul tehnologic, s-a stabilit necesarul de utilaje si echipamente si s-a intocmit proiectul tehnic al noii constructii. In anul 2008 fost elaborata documentatia necesara pentru obtinerea unei finantari nerambursabile in cadrul Schemei de ajutor de Stat - XS13/123A/2008.

Fiind un proiect bine facut (acesta asigura functionarea in cele mai bune conditii cel putin 5 ani de acum incolo), doamna Tecsor nu se mai gandeste la accesarea altor fonduri pe termen scurt. In prezent, pe piata locala nu exista un competitor direct pentru produsele fabricate in laboratorul COFETARIEI ANIRA. Clientii cofetariei recomanda produsele iar, de la un an la altul, vanzarile cresc.

Atuurile afacerii sunt urmatoarele: strictetea cu care se respecta retetele si modul de preparare a produselor amintesc clientilor de gustul clasic traditional al produselor; cozonacii si pasca se produc dupa o reteta proprie, clientii regasind in aceste produse aroma produselor facute in casa; intrucat se produc serii mici de produse, se asigura o prospetime maxima a produselor si nu se folosesc conservanti; pentru prepararea aluaturilor si a cremelor, se folosesc ingrediente naturale de baza deci nu se apeleaza la paste concentrate pentru prepararea cremelor; unele dintre produsele cofetariei si-au capătat deja un renume, in special produsele traditionale de casa (cornulete, placinte, biscuiti, etc.); laboratorul are angajat personal specializat cu experienta in domeniu, astfel ca retetele, procesele tehnologice si micile „secrete” de fabricatie fac diferenta fata de ceea ce produce concurenta.

Cofetaria are in prezent 9 angajati si o cifra de afaceri de 828.000 lei in 2014 (mai mare cu 32% fata de cifra din 2013 si cu 127% mai mare decat in primul an de activitate - 2012).


 


Cautare