COCORICO, carnea de pui romaneasca, apreciata la export

Aaylex si COCORICO, au fost prezenti la cea mai importanta Expozitie alimentara din Marea Britanie – IFE 2015

Producatorul si procesatorul de carne de pui Aaylex, din Buzau, detinatorul brandului COCORICO, a participat recent la Londra, in cadrul celei mai importante expozitii de produse alimentare din Marea Britanie, si totodata unul dintre cele mai mari targuri dedicate industriei alimentare din Europa - International Food & Drink Event IFE 2015.

La editia din acest an a IFE Londra, in cadrul celor 9 categorii au participat peste 1.200 de companii din 55 de tari de pe 5 continente, expunand de la produse din carne si peste, specialitati regionale, branzeturi si produse lactate, la bauturi, ingrediente alimentare si produse de panificatie si patiserie.

COCORICO a adus la expozitia de la Londra doua sortimente ale marcii – piept si aripioare de pui, produse vedeta ale companiei, exportate deja pe piata britaniaă. Compania Aaylex, detinatoarea brandului este in acest moment unul dintre cei mai mari exportatori de carne de pui din Romania, avand un portofoliul de clienti externi provenind din 16 state printre care se numara: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia si Slovacia.

Pe piata britanica, produsele COCORICO sunt deja recunoscute pentru calitatea si gustul acestora, in special de clientii din domeniu HoReCa, principalii parteneri ai companiei. Aaylex Prod detine gradul de certificarea cel mai înalt A al British Retail Consortium (BRC) Food Standard, fapt care atesta respectarea celor mai stricte reglementari internationale in ceea ce priveste siguranta alimentara si calitatea produsului, gratie sistemului integrat de productie.

Produsele exportate au aceeasi calitate cu cele distribuite pe piața interna - mixul nutritional al puilor este 100% asigurat din ingrediente vegetale, nu sunt folositi hormoni (interzisi si prin lege), fainuri animale sau aditivi, iar puii sunt crescuti in conditii naturale, lipsite de stres, fiind sub observatia zilnica a medicilor veterinari, in conformitate cu exigentele codului european de bune practici in domeniu. Dupa abatorizare, carnea este verificata constant prin analizele de laborator, atat de catre departamentul de calitate intern cat si de reprezentantii organismelor de reglementare sanitar-veterinare. Sistemul revolutionar de refrigerare care permite o racire rapida a carnii si ambalajele de ultima generatie, care impreuna ofera carnii o valabilitate de pana la 14 zile, contribuie la asigurarea unui management integrat al calitatii produselor. Acestea detin si certificarea Halal, fapt care contribuie la competitivitatea lor externa.

Romania a participat la targul international IFE Londra cu un Pavilion national, organizat in cadrul programului de promovare a exportului al Ministerului Economiei, Comertului si Turismului. Targul IFE Londra reprezinta prima mare manifestare expozitionala a industriei alimentare mondiale din anul 2015. Pavilionul Romaniei a reunit 19 companii si marci de renume din industria alimentara romanesca, expunand produse pe o suprafata de 111 m.p.

 


Cautare