Prepararea casului afumat, se face dupa o reteta traditionala locala la Manastirea Aninoasa, judetul Arges.
Caracteristicile organoleptice ale laptelui integral de vaca, folosit ca materie prima a produsului ''CAS AFUMAT'' ii confera, traditionalitate. Animalele sunt hranite cu fanuri si ierburi cultivate pe soluri ingrasate exclusiv natural.
Nu trebuie neglijate recipientele (crinta pentru saramura) si uneltele (lingura, lopetica, paleta, tel, scanduri pentru maturarea casului, vesci) din lemn, toate traditionale. Ele sunt folosite din mosi stramosi pe taramuri muscelene.
Folosirea rumegusului la afumarea cascavalului, de asemenea, o metoda traditionala, confera produsului un gust inconfundabil.
Framantarea si modelarea casului oparit, spre a–i da forma finala, feliatul si scosul din sedila curata, de asemenea dau produsului traditionalitate si calitati organoleptice specific produselor locale argesene.
Manastirea Aninoasa comercializeaza, ca produse traditionale atestate: unt, telemea si cascaval afumat de vaca.
Informatii la telefon 0720279900 (Maica Ecaterina)
La Manastirea Aninoasa se obtine miere de albine naturala, bio. Miere se comercializeaza ca produs traditional atestat (miere de salcam, tei si poliflora). De asemenea se cultive mere bio, si se produce suc natural de mere.