Primele atestate de retete consacrate romanesti

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a inmanat primele atestate de retete consacrate unor producatori din industria de morarit-panificatie si din industria carnii.

Astfel, au fost acordate atestate pentru urmatoarele produse: „Franzela Bucuresti”, „Impletiti suprapusi”, „Paine alba cu cartofi”, „Paine neagra cu cartofi”, „Paine semialba cu cartofi”, Cabanos, Ciolan presat, Crenvursti cu carne vita, Jambon afumat fara os, Muschi file afumat, Parizer, Salam “Torpedo”.

Reteta consacrata romaneasca reprezinta produsul alimentar romanesc fabricat cu respectarea compozitiei utilizate cu mai mult de 30 de ani inainte de data intrarii in vigoare a Ordinului privind atestarea produselor alimentare obtinute conform retetelor consacrate romanesti (2.04.2014), la care operatorii din sectorul alimentar adera voluntar in vederea inregistrarii.

 


Cautare