La Festivalului Raciturilor care s-a desfasurat in localitatea Pestisani, piftia “cu cap de pastrav” a fost supriza festivalului.
La Festivalul Raciturilor au fost prezenti 20 de participanti, in general reprezentanti ai pensiunilor din Gorj si Mehedinti, dar si doi specialisti in gastronomie din Bulgaria si Franta. Piftia de pastrav a fost printre preparatele cele mai apreciate. „Am pregatit traditionala piftie cu pastrav, care reprezinta zona Tismanei. Mai avem piftie si din pasare si de curcan, sarmalute. Piftia este facuta din suc propriu de pastrav. Participam de la prima editie“, a spus Liliana Cazacu.
Maria Bojinca, din Pestisani, a prezentat mai multe feluri de piftii: „Am pregatit piftii de peste, de porumbel, de porc si ruladă de pui si de porc cu sparanghel“. Festivalul a fost este organizat de Antrec, filiala Gorj. Este un festival itinerant, care s-a desfasurat, pana acum, in trei localitati: Tismana, Pestisani si Arcani. Sunt 20 de pensiuni si restaurante care expun. “In Oltenia, raciturile se servesc concomitent cu sarmalele fierbinti, care fac sa explodeaze papilele gustative ale consumatorilor“, a precizat Radu Ciobanu, presedintele ANTREC Gorj.