Branza de burduf doar cu aroma de brad

Branza de burduf in coaja de brad, se matureaza timp de 10-15 zile in coaja de brad proaspata, acoperita cu capac tot din coaja bradului.

De pe masa locuitorilor din zonele Asau, Agas si Brusturoasa (judetul Bacau), nu lipseste pana la Inaltare, pe langa friptura de carne de miel si pasca, branza de oaie in coaja de brad. Iar pe Culoarul Rucar (Arges) - Bran (Brasov) la poalele Muntilor Bucegi intalnim cei mai multi producatori de branza in coaja de brad.

Branza in scoarta de brad are durata de conservare mai redusa decat branza de burduf, dar proprietati identice. Aroma este caracteristica de rasinoase. Scoarta proaspata se colecteaza de la copaci tineri de pana la 20-25 de ani. Aceasta recoltare afecteaza copacii ducand de multe ori la uscarea lor. Exista posibilitatea ca branza de burduf sa fie pastrata in ace sau talaj de rasinoase, pentru a se obtine aceasi aroma caracteristica.

 


Cautare