Pide - produs traditional turcesc din Medgidia, judetul Constanta



Produsele traditionale turcesti - Suberek, Pide si Baclava – au fost aduse la Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale Bucuresti de Lucia Irescu, din Medgidia.

 

Pide” este o paine traditionala turceasca cu o consistenta elastica si deosebit de gustoasa, umpluta cu branza sau carne.

In Turcia, “pide” cu diferite rete de umplere sunt vandut in restaurante speciale. Aproape toate restaurantele ii servesc pe turci in fiecare zi cu “pide” proaspete. De obicei sunt umplute cu branza sau carne de miel.

Se amesteca faina, sare, zahar, drojdie si apa intr-un castron, se framanta bine si se lasa o ora la dospit. Dupa care se intinde.

Pentru umplutura cu carne se prajeste ceapa, se adauga carnea, pasta de tomate si ardei gras. Se adauga sare, boia si menta. Dupa douazeci de minute se lasa la racit.

Aluatul pregatit si intins se umple cu compozitia din branza sau carne, se impatureaza in parti cam un centimetru si se periaza cu ou. Se scoate din cuptor se mai periaza cu ulei de masline si se mai lasa in cuptor pana este coapta.

Este un produs traditional fin datorita faptul ca aluatul este facut manual, framantat de mai multe ori, ca sa prinda suplete si elasticitate.

 

 

ARTICOLE ASEMANATOARE

http://www.youtube.com/watch?v=CjSip2rTzxQ

 



Cautare