Produse traditionale din Muntenia

Descrierea produsului romanesc MAGIUN NATURAL DE PRUNE TOPOLOVENI (IGP).

Aaylex si COCORICO, au fost prezenti la cea mai importanta Expozitie alimentara din Marea Britanie – IFE 2015

Preparatele traditionale ialomitene sunt prezentate anual intr-un concurs organizat „La Casa Tudorii”.

Prepararea casului afumat, se face dupa o reteta traditionala locala la Manastirea Aninoasa, judetul Arges.

Prin 1800 s-au "stabilit" covrigii in targul din Buzau, iar acum toata lumea ii stie drept "Covrigii de Buzau".

Comuna Svinita, Mehedinti, se mai numeste si “taramul smochinelor”.

Un exemplu de afacere dezvoltata prin fonduri europene este cofetaria ANIRA.

Gogosarii si castravetii oltenesti in otet sunt doua produse traditionale atestate in judetul Olt alaturi de gemurile, compoturile, zacusca sii sucul de rosii, preparate dupa o reteta traditionala din Giuvarasti.

Societatea S.C. Avicarvil S.R.L. a fost infiinta in data de 1.04.2008 fiind preluată Divizia Agro de la S.C. Oltchim S.A. sub denumirea Avicola Babeni.

Vedeta targurilor de produse traditionale din Bucuresti este Floarea Vasile, singurul producator omologat de paine la test.

Denumirea „carnati de Plescoi” vine de la localitatea Plescoi, Buzau.

La cea de-a cincea editie a Festivalului Raciturilor care s-a desfasurat in data de 12 octombrie 2013 in localitatea Pestisani, piftia “cu cap de pastrav” a fost supriza festivalului.