Vinul din mure Berry Wine
Fructele de padure se pot valorifica si sub forma unui produs unic cu gust rafinat cum este vinului handmade Berry Wine.
Fructele de padure se pot valorifica si sub forma unui produs unic cu gust rafinat cum este vinului handmade Berry Wine.
Descrierea produsului romanesc MAGIUN NATURAL DE PRUNE TOPOLOVENI (IGP).
Sarbatoarea Sfintilor 40 de Mucenici din Sebastia, praznuita pe data de 9 martie, a generat sarbatoare traditionala Mucenicii sau Macinicii.
Preparatele traditionale ialomitene sunt prezentate anual intr-un concurs organizat „La Casa Tudorii”.
27.01.2018. Prunele uscate de Leleasca din judetul Olt, atestate traditional, au fost degustate la Targul International Saptamana Verde de la Berlin.
Prin 1800 s-au "stabilit" covrigii in targul din Buzau, iar acum toata lumea ii stie drept "Covrigii de Buzau".
23.01.2018. S.C. FERMA IP VALEA DOFTANEI S.R.L, judetul Prahova, a inregistrat ''Cascaveaua Valdostana'', in registrul national al produselor montane RNPM, alaturi de Cascavalul si Branza de burduf Valdostana.
Microberariile sunt fabricile de bere artizanala, care in tari precum Italia, Franta, Cehia sau Spania au ajuns la cateva sute sau chiar mii de unitati.
27.01.2017. Produse traditionale din judetele: Arges, Bucuresti, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Dolj, Gorj, Galati, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Mehedinti, Olt, Prahova, Tulcea, Teleorman, Valcea:
Un exemplu de afacere dezvoltata prin fonduri europene este cofetaria ANIRA.
In prezent au fost depuse la MADR, In vederea analizarii si transmiterii catre Comisia Europeana, documentatiile pentru produsul romanesc ''Carnati de Plescoi'' (jud. Buzsu).
Societatea S.C. Avicarvil S.R.L. a fost infiinta in data de 1.04.2008 fiind preluată Divizia Agro de la S.C. Oltchim S.A. sub denumirea Avicola Babeni.
Pescaria Victorita Bucuresti a atesta ca produse traditionale: Scrumbia marinata , Zacusca cu peste, Salata de icre de crap, Salata de icre de stiuc.
Denumirea „carnati de Plescoi” vine de la localitatea Plescoi, Buzau.
Unele dintre cele mai apreciate produse de pastrav se gasesc la Valea Doftanei, unde se fac zacusca si carnati din pastrav.
Piata de produse de manufactura romanesti a cunoscut o crestere semnificativa in ultimii 5 ani, atat romanii, cat mai ales strainii, devenind din ce în ce mai interesati de produsele autohtone.
Zacusca de vinete din satul Baldana, comuna Tartasesti, Dambovita.
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a anuntat ca a atestat pana in prezent 386 de produse traditionale.
S.C. Annabella Fabrica de Conserve Raureni S.R.L, Valcea, produce anual peste 20000 tone de bunatati.
Romanii consuma de cinci ori mai multe produse autohtone premium in perioada Sarbatorilor Pascale.
Produsele Topoloveni si Topoloveana sunt 100% romanesti, 100% naturale, fara zahar adaugat, fara E-uri, fara conservanti, fara gluten.
Aaylex si COCORICO, au fost prezenti la cea mai importanta Expozitie alimentara din Marea Britanie – IFE 2015
Producatorul specialitatitor ''din gradina Cucoanei'' este Lucia Lupea, inginer horticol si doctor in stiinte cu specializari multiple in domeniul ingineriei genetice.
Prepararea casului afumat, se face dupa o reteta traditionala locala la Manastirea Aninoasa, judetul Arges.
POIANA FERMECATA este un loc minunat din comuna Bughea de Jos, zona Muscel, judetul Arges, unde se fac delicatesele gemuri si siropuri traditionale.
Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a inmanat primele atestate de retete consacrate unor producatori din industria de morarit-panificatie si din industria carnii.
Povestea salamului de Sibiu incepe, ca orice poveste, cu ‘’A fost odata’’… asadar, a fost odata un italian pe nume Filippo Dozzi
Ghidati de nostalgia traditiilor si a spatiului originar, “4interior” isi propune sa aduca mai aproape de tine emotia fiecarui produs de artizanat, mestesugit cu dedicatie si migala.
Braga este o bautura naturala racoritoare cu gust acrisor si cu miros specific.
Producatori traditionali, inregistrati ca atare, se vor confrunta cu noi reguli si reglementari care presupun schimbari, de la numele produsului, pana la cantitatea maxima care poate fi produsa zilnic.
© Copyright 2018 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev