Branza de Horodniceni – Laktotrio

Situata in Bucovina, la 14 Km de Suceava si la 25 Km de Falticeni, fabrica de produse Laktotrio din Horodniceni este recunoscuta pentru traditia in prelucrarea laptelui.

Zona, este ideala pentru pomicultura, agricultura, cresterea animalelor, iar salba de iazuri din zona desavarseste frumusetea peisajelor locului. Din cele mai vechi timpuri, cresterea oilor si a vacilor a fost o indeletnicire de baza a locuitorilor, astfel ca si astazi zona pastreaza aceste obiceiuri, alaturi de traditiile producerii unor delicatese din lapte, cum este de exemplu Branza de HorodniceniCompania Laktotrio conserva traditiile de producere a branzeturilor specifice de Horodniceni, incercand sa se adapteze si la noile tehnologii care presupun norme de siguranta alimentara, imbunatatirea conditiilor de prelucrare a laptelui, protectia mediului, calitatea. 

Casul de oaie si urda de vaca, sunt alte doua specialitati din renumitele produse traditionale ale firmei, comercializate prin magazinele proprii. Branza de Horodniceni este un produs specific zonei noastre, avand ca ingrediente 50% cas cu lapte de oaie, 50% cas din lapte de vaca si sare maxim 2%. Unitatile de grasime raportate la substanta uscata sunt de minim 45%, substanta uscata este de minim 48%, iar substantele proteice sunt de minim 23%. Compozitia este ambalata in membrana naturala tip burduf. Se recomanda a se pastra la temperaturi cuprinse între 2 si 8°C. Este un produs ideal in prepararea tochiturii bucovinene sau chiar pentru consum natural asortat cu mamaliguta. Greutatea unui astfel de produs este de aproximativ 1 Kg.

MAI MULT >>