Pentru Salamul de Sibiu orice prezentare este de prisos.
Epitetele cromatice palesc, iar metaforele se golesc de continut cand vrei sa descrii unicitatea gustului si aromei, placerea puternica si totodata subtila pe care Salamul de Sibiu produs de Agricola Bacau o aduce adevaratilor cunoscatori. Se spune ca reteta acestui produs a carui notorietate rezoneaza puternic in preferintele consumatorilor din Romania si din Uniunea Europeana este o combinatie a traditiei cu... poezia. De fapt, poezia unor reactii fizico-chimice pe care natura le dezvolta cu subtilitate vreme de 90 de zile, cat dureaza perioada de maturare a carnii. Importante sunt si mucegaiul nobil insamantat, si lemnul de esenta tare pentru afumare, si conditiile de clima care, alaturi de traditie, justifica recunoasterea Salamului Sibiu ca indicator geografic protejat. Insa ingredientii de neinlocuit sunt oamenii, specialistii de aici care stiu sa obtina la fiecare 90 de zile gustul si savoarea atat de inconfundabile ale Salamului de Sibiu produs de Agricola Bacau.
Fireste, este vorba si de foarte multa munca. Iar dupa ce afli toate acestea nu mai exista indoiala ca Salamul de Sibiu inseamna pasiune de-o viata ! Producerea salamurilor crude-uscate in Bacau - Romania, este rezultatul cultivarii responsabile a traditiei locuitorilor acestor meleaguri în special pentru abatorizarea si procesarea carnii, atestata in urma cu peste 115 ani. Parte a Grupului de firme Agricola Bacau, Salbac Dry Salami SA detine o fabrica ultramoderna, amenajata dupa cele mai riguroase norme de securitate alimentara, sanitar-veterinare si de protectie a mediului, cu o capacitate de 1.200 tone produse finite anual. Tehnologia specifica produselor crude-uscate cu mucegai si timp lung de maturare este aplicata in fabrica de la Bacau inca din 1976, pe baza unui brevet de inventie pe care societatea Salbac Dry Salami SA l-a achiziţionat de la Agricola International SA odata cu infiintarea sa si demararea proiectului de modernizare a vechii fabrici. Societatea Salbac Dry Salami SA detine dreptul de a produce Salam de Sibiu si de a utiliza aceasta denumire inregistrata la OSIM ca „indicatie geografica”.