Cascavalul de Soveja este un produs traditional specific judetului Vrancea, care ramane in continuare la nivelul productiei traditionale a micilor producatori individuali.

Cascavalul este valorificat drept una dintre atractiile judetului Vrancea, fiind produs doar in aceasta zona, dupa o reteta traditionala cunoscuta de oamenii locului. Cascavalul de Soveja este produs in casa, fara conservanti sau produsi chimic, ceea ce face ca gustul lui sa fie diferit de cel produs in fabrici.

Pentru cei care doresc sa achizitioneze acest produs trebuie sa aiba in vedere faptul ca acesta se gaseste la micii inteprinzatori din judetul Vrancea sau la targurile de produse traditionale. Cascavalul arata ca si cum ar fi sculptat, cei care il prepara, il preseaza in papusarele de paltin dupa care il lasa sa se odihneasca in aceste tipare pana capata un gust deosebit si inconfundabil. Pentru a se dezmorti din stramtoarea lemnului, formele de cascaval se lasa la fum rece de rumegus si cetina de brad. Ca sa devina “cas sculptat” branza trebuie sa fie mai slaba, de aceea localnicii folosesc branza de vaca.

 

MOD DE PREPARARE >>