Berea Calimani, produs atestat in judetul Suceava


In perioada 2006- 2009 in regiunea Moldova s-au inregistrat aproape 90 de produse traditionale dintre care Casul afumat/ Cascavalul/ Urda de Rarau, Cascavalul de Vulturesti, Carnatii de Radauti, Carnatii/ Toba/ Lebarul/ Caltabosii cu hrisca/ Sangeretele de Bucovina, Lebarul de Udesti, Berea Calimani, Berea Bermas si Berea "Suceava Clasic".

Pastratoare a vechilor traditii, BERMAS – Suceava nu a renuntat la procedeul clasic de fabricare a berii, care presupune folosirea maltului si a conurilor de hamei. Aceasta confera berii spuma, gustul usor amarui si culoarea asigurandu-i totodata limpezime si conservabilitate. Nu trebuie uitata daruirea si priceperea berarilor suceveni care de aproape patru decenii se indeletnicesc cu aceasta nobila meserie.

Activitatea societatii a inceput in anul 1974 ca sectie de productie a Intreprinderii de Spirt, Bere, Amidon Radauti. In urma mai multor etape de dezvoltare S.C.BERMAS SA s-a infiintat sub aceasta denumire ca societate pe actiuni. In prezent, societatea este integral privatizata, cu capital romanesc, fiind singura fabrica din industria berii care si-a continuat activitatea pe vechea structura tehnica si tehnologica, actiunile sale fiind cotate la Bursa de Valori Bucuresti din luna aprilie 1998, categoria a II-a. Sunt atestate ca "produs traditional" toate cele trei marci de bere produse de SC BERMAS SA (Berea Calimani, Berea Bermas si Berea "Suceava Clasic")

 

MAI MULTE INFORMATII 


Cautare