01.12.2017. Romanii petrec Ziua Nationala in stil traditional, cu fasole, costita, carnati, tuica fiarta, muzica de fanfara si parade. 

 

RETETA de ''carnati cu fasole''

Ingrediente: 500 gr fasole uscata; 6-8 buc de carnati (oltenesti, cabanos); 4 linguri de sos de rosii (bulion); 3 cepe medii; condimente (sare, piper, foi de dafin); apa.

Mod de preparare: Intr-un vas cu apa se lasa fasolea sa se inmoaie, cateva ore (de preferat sa se lase de seara pana dimineata). Se pune apoi la fiert, si dupa ce da in clocot, se arunca apa si se pune alta curata, dar fierbinte. Se repeta operatiunea de vreo 4-5 ori (facand asa, mancarea nu mai provoaca balonari). La ultima fierbere se adauga cateva foi de fafin si piper boabe. Separat, se caleste ceapa taiata marunt, aopi se adauga carnatii taiati la ce dimensiune prefera fiecare. Se calesc, apoi se adauga totul in vasul in care fiebe fasolea, se pune sosul de rosii/bulionul si se lasa sa fiarba cca.20-30min. Se adauga sarea la sfarsit.