Salata simpla de linte

Lintea este o leguma apreciata din punct de vedere alimentar, cultiva din epoca neolitica.

Din boabele de linte ajunse la maturitate se obtin preparate deosebit de gustoase. Este o leguma bogata in proteine usor digestibile. Lintea nu este pretentioasa fata de sol si se poate cultiva pe soluri sarace. Ca si fasolea, lintea se tine 12 ore in apa calduta care apoi se arunca.

Salata de linte se prepara din: 500 g linte; 3 linguri de ulei; 1 lingura de otet; 1 lingura marar; sare, piper. Se alege lintea, se spala, se tine 12 ore in apa calduta, dupa care se arunca. Dupa ce a fiert se scurge de apa prin strecuratoare si se lasa sa se raceasca. Se pune intr-o salatiera, se dizolva putina sare in apa clocotita, se adauga piper, uleiul si otetul si se amesteca cu lintea. Deasupra se pune marar tocat.

 


Cautare