04.12.2017. Principalalul fel la masa de Craciun, din Grecia, este carnea de miel sau de porc la cuptor.

Acesta este adesea servit cu spanac, placinta cu branza, legume si diverse salate. Alte produs de Craciun sunt: "Baklava" - o prajitura umpluta cu nuci tocate si indulcita cu sirop sau miere; ''Kataifi'' ; ''Theeples''; ''Melomakarono'' – un desert din oua, ulei de masine, aluat, miere si nuci tocate.

Masa traditionala este decorata cu painea de Craciun "Christopsomo". Este o paine dulce, rotunda, aromatizata cu scortisoara, portocale si cuisoare. Suprafata ei este decorata cu o cruce.

Painea este facuta in Ajun si se mananca in ziua de Craciun. In ea se infige o ramura de maslin si si este inconjurata cu fructe uscate, portocale si smochine. Intreaga familie se reuneste in jurul acestei paini rituale, o ridica cu totii de trei ori de pe masa, cantand in acest timp ''Hristos a venit pe lume''.