Eveniment Slow Food Bucuresti - Valahia Gusturilor si Slow Food Turda

 

In 15 si 16 august, vizitatorii de la Targul Taranului au fost invitati la friptura de Turda (Tordai pecsenye).

 

Friptura a fost gatita dupa o reteta veche de trei secole de catre dl. Jakab Arpad. Arpi bacs, are varsta de 86 de ani.

 

Friptura de Turda se face din piept de porc cu slanina si sorici se tine in lapte timp de 10 minute, apoi se scoate si se lasa sa se zvante bine. Se prajeste in untura pana cand se rumeneste. La sfarsit se adauga sare, daca se poate “de Turda”.

 

In piata cumparatorii au gasit si celelalte bunatati traditionale deja cunoscute si aduse din toate colturile tarii de catre micii producatori.

 

Cu sustinerea celor care vin si revin, proiectul Grupului de Initiativa Radu Anton Roman continua !

 

 

Sursa:www.targultaranului.ro