Pui Nando's cu sos piri-piri

Povestea Nando's a inceput cu secole in urma, cand exploratorii portughezi a ridicat ancora pentru a cauta drumul pe mare spre mirodeniile din Indiile de Est.

Vanturile Africii i-a chemat la tarm si acolo, sub soarele cald, in solul bogat au descoperit ardeii iuti africani Peri-Peri. Cateva sute de ani mai tarziu, respectiv in anul 1987, Fernando Duarte si Robbie Brozin, in micul restaurant portughez NANDO'S din Rosettenville, Africa de Sud au condimentat carnea cu sos piri-piri, rezultand o mancare delicioasa. Astazi, reteaua de restaurante Nando's s-a raspandit in intrega lume sub forma de franciza.

O varianta de sos se compune din urmatoarele ingrediente: 1 lingurita boia dulce; 1 lingurita usturoi granulat; 1 lingurita fulgi de ceapa uscata; 1 lingurita oregano uscat; 1/2 lingurita ghimbir pudra; 1/2 lingurita sare; 1/2 lingurita chili.

Acestea se maruntesc in masina de cafea, apoi se adauga, 1/2 lamaie, 2-3 linguri ulei si se mesteca bine. Se toarna condimentul peste pui si se maseaza bine. Se da puiul la cuptor, la 220 grade C, cca 45 minute, pana este perfect copt. Se serveste imediat, cat este cald, cu salata, cu sucul lasat de pui si garnitura (cuscus, cartofi pai, etc.).