Prima etapa in gatitul ghiveciului este pregatirea zarzavatului astfel:

se taie putina varza in bucati, un morcov, un patrunjel si o jumatate de telina in felii subtiri;

se curata o mana de bame, care se oparasc cu bors;

se ia o mana de mazare verde si una de fasole verde;

se curata un dovlecel si se taie bucati;

se curata o vanata, care se opareste mai inainte cu apa;

se pune cateva bucati de conopida;

se pune 2-3 rosii taie in doua fara seminte;

se pune la urma si cativa cartofi curatati si taia in bucati ca si dovlecelul.

Deoparte se rumenesc in untdelemn 3-4 cepe taiate felii. Se pune un praf de faina, o lingura de bulion si putina apa. Se face un sos in care se pune zarzavatul. Se mai adauga putina apa, sare si piper. Se da la cuptor, se tine la foc potrivit pana ce tot zarzavatul e fiert.

Nu se umbla cu lingura la el, ca sa nu se sfarme, ci numai se misca cratita intr-o parte si alta, sa se vada daca nu s-a prins de fund. Cand e aproape gata se adauga putin patrunjel verde tocat. Se serveste rece.