Chef Ioan Musca, reinterpreteaza preparatele romanesti

Chef Ioan Musca, omul care i-a gatit printului Charles, reinterpreteaza preparatele romanesti de la restaurantul “La Porcu’ Rasfatat”

Ioan Musca este un tip pe cat de celebru pe atat de modest. La cei 41 de ani ai sai, cu o prezenta impunatoare de chef bucatar pasionat de meseria sa si o fata mereu innegurata de om pretentios si sever, John sau Johnny, cum il alinta prietenii si cunoscutii, are o carte de vizita impresionanta.
A gatit in 2002 pentru Nicole Kidman, cu ocazia filmarilor pentru filmul Cold Mountain de la Brasov. Apoi, pe rand, pentru Gerard Depardieu si Phil Collins la Sighisoara, iar in 2008 pentru echipa nationala de cupa Davis a Frantei, fiind bucatarul personal al echipei cu ocazia meciului de la Sibiu. Tot la Sighisoara a gatit si pentru printul Charles si consulul britanic la Bucuresti.

In momentul de fata, celebrul chef reinterpreteaza cu talent bucataria romaneasca la restaurantul “La Porcu’ Rasfatat” din Bucuresti. Pentru cei care nu stiu, “bucatarie romaneasca reinterpretata” inseamna o serie de preparate gatite dupa retete culese din intreaga tara, regandite cu rafinament si adaptate la gustul zilelor noastre 

La Porcu’ Rasfatat, mancarurile traditionale sunt reinterpretate ca mod de preparare, incluzand noi idei de prezentare, noi arome, sosuri sau condimente. Un exemplu: traditionala ceafa la gratar o descoperim acum si ca ceafa maltuita, si anume bucăți de ceafă de porc pregatită la cuptor în crustă de bere neagră, ghimbir și miere de albine, scăldată în sos brun, piure de mazăre și cartofi răntăluiți cu ciuperci însoțite de roșii glazurate, toate acestea dand o tusa de rafinament preparatului de baza. 

Preparatele inventate de chef Musca sunt unice in tot Bucurestiul si fac sa iti lase gura apa doar cand le citesti descrierea:

BOIERBEQUE romanesc - scaricica de porc, usor afumata cu lemn de cires, baituita peste noapte, stropita cu vin rosu si pregatita la grătar. Servita cu mix de salata verde si cartofi la cuptor cu ierburi aromatice, sos verde romanesc si maioneza cu mustar si peltea de struguri.

Muschiuletul de porc a la chef - muschiulet de porc tavalit in pudra de prosciutto, scaldat in sos de maduvioara si hribi, garnisit cu buchetiera de legume si tarta sarata cu branza si dulceata de ceapa.

Carnati matrasiti - carnati de porc taiati cu barda fierti in vin si perpeliti la tigaie cu usturoi confiat si firicel de rozmarin, serviti cu cartofi „Rosti” cu cascaval si spuma de usturoi.

 

Contact LA PORCU RASFATAT

 


Cautare