Registru al retetelor consacrate

Ministerul Agriculturii va infiinta in aproximativ trei luni un registru al retetelor consacrate, de indata ce producatorii si asociatiile din industria carnii vor inainta lista cu produsele pe care le vor fabrica.

Producatorii vor folosi din nou retete vechi de zeci de ani, ca sa ne vanda mezeluri facute doar din carne si fara coloranti.

Cine va accepta provocarea va intra intr-un registru al produselor consacrate. Cine nu poate ramane pe piata si cu retetele actuale, dar isi asuma un risc. Dupa ce piata a fost invadata de produse de o calitate uneori indoielnica, oficialii vin cu noi reglementari. Vechile retete ale mezelurilor vor fi din nou folosite, iar cumparatorul va putea face diferenta intre un parizer facut din carne si altul din soia, coloranti si resturi de oase.

Asta ar insemna ca ar trebui sa dispara carnea dezosata mecanic, de cea mai proasta calitate, care contine resturi de piele, tendoane si oase. Dar nici colorantii cum ar fi carminul si potentiatorii de aroma nu mai au ce cauta in aceste mezeluri. Demersului i s-au alaturat si unii dintre producatorii de lactate, la fel cum sunt interesati de initiativa si companii din panificatie.

 


Cautare