In Piazza Berlaymont din sediul central al Comisiei Europene, s-au servit produse traditionale romanesti.

Meniul pranzului a cuprins: pastrama ciobaneasca, jumari de casa, salam de Sibiu, branza de burduf, cascaval de Covurlui, piept de rata si costita taraneasca, sucuri naturale de mere si vinuri romanesti.

Totodata, la cantina Comisiei Europene meniul a inclus in premieră salata de vinete si salata boeuf, ciorba de perisoare, sarmalute in foi de varza si placinta cu branza si stafide.

Ziua s-a incheiat cu o receptie oferita de comisarul european Dacian Ciolos cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei si cu un concert sustinut de violonistul George Tudorache, prim-concert-maestru al Orchestrei Filarmonice Regale din Liege si al Orchestrei Filarmonice din Londra. La o vioara Stradivarius din anul 1709, el a interpretat opere de George Enescu, Ciprian Porumbescu, J.S. Bach si Francesco Tarrega.

Produsele au fost oferite de Patronatul National al Viei si Vinului si de societatile ANGST si ZIMBRIA.