Tocana uriasa cu ceapa de Buzau



Peste 300 de persoane s-au infruptat ieri dintr-o tocana uriasa, preparata de gospodinele din comuna Sapoca, participante la un concurs de gatit.

 

Femeile s-au grupat pe cinci echipe ai au avut la dispozitie 100 de kilograme de ceapa de Buzau, inca o suta de kilograme de legume si 20 de kilograme de carne de porc.

 

Dupa ce au taiat ceapa marunt, au amestecat-o cu celelalte legume care erau deja pe foc, au adaugat apa iar fiecare echipa a mai folosit propriile ingrediente secrete care sa atraga punctele juriului. „Tocanita de la noi este cea mai buna din tara pentru ca ceapa de apa este dulce. Obisnuim sa mai punem vin alb si busuioc”, a spus una dintre bucatarese.



In paralel, doua dintre localnice s-au intrecut la impletit funii de ceapa. A castigat o femeie de 70 de ani care a impletit in 10 minute o funie de trei metri. „Asta facem an de an, dupa culesul cepei. Legam ceapa in funii si le vindem la poarta. Anul asta e 12 lei funia de 7 kilograme, a declarat Ana Toader, castigatoarea concursului.

 

Serbarea folclorica de la Sapoca a fost organizata de primaria din localitate si ANTREC Buzau.

 

Tulburelul si carnatii de oaie, marca Sapoca, au facut deliciul celor peste 300 de vizitatori.

 

 

Sursa: www.adevarul.ro

 



Cautare