Tocanita cu ceapa de Buzau

Peste 300 de persoane s-au infruptat dintr-o tocana uriasa, preparata de gospodinele din comuna Sapoca.

Femeile s-au grupat pe cinci echipe ai au avut la dispozitie 100 de kilograme de ceapa de Buzau, inca o suta de kilograme de legume si carne de porc. Dupa ce au taiat ceapa marunt, au amestecat-o cu celelalte legume care erau deja pe foc, au adaugat apa iar fiecare echipa a mai folosit propriile ingrediente secrete care sa atraga punctele juriului.

Reteta tocanita de ceapa ca la Buzau

Ingrediente: 1 kg. pulpa de porc, 1 kg. ceapa rosie de Buzau, 10 cartofi mari, 5 ardei grasi, 3 morcovi, ½ borcan bulion,3 linguri untura sau 4 linguri de ulei, 3 catei de usturoi, sare, piper si cimbru.

Mai intai punem carnea la prajit, in putin ulei sau untura. Se lasa la foc mic pana cand bucatile se rumenesc. Intre timp curatam ceapa, ardeiul, morcovii, cartofii si le taiem marunt. Carnea usor rumenita se scoate din ceaun iar in loc, turnam ceapa tocata marunt si o tinem pana se caleste bine. Intre timp, adaugam un pahar de apa si bulion. La urma punem morcovii, ardeii si cartofii. Cand se fierb bine aceste legume, punem inapoi carnea si adaugam usturoi, cimbru, piper, sare. Dupa aproximativ doua ore, tocanita este gata. Mai lasam mancarea cateva minute la scazut, fara capac, pentru a se ingrosa sosul.