Cartofii muntenesti este o coptura care trebuie servita calda, la inceputul mesei. O savoare deosebita o dau acestui aperitiv cativa catei de usturoi adaugati in cratita inainte de a inchide focul.

 

 

 

Ingrediente

100 g telemea de vaca;

150 g branza de vaci;

1 ou;

3 rosii;

4 cartofi mari;

unt;

sare, piper si cimbru.


Mod de preparare

se curata cartofii si se da prin razatoare, se fierb, dupa care se scurg de apa;

se amesteca branza de vaci cu oul, sarea, cimbrul, piperul, dupa care se adauga cartofii;

se pun intr-un vas pentru coptor;

se taie telemeaua felii si rosiile in rondele;

se pun rosiile in vas, deasupra amestecului de cartofi, si se acopera totul cu feliile de telemea;

se pune vasul la cuptor, ca sa se topeasca branza.

 



 

Se recomanda un pahar cu vin alb, sec.




 

Reteta din bucataria lui Radu Anton Roman




 

Sursa: http://www.skytrip.ro/cartofi-muntenesti-din-regiunea-muntenia-re-131.html