Purcel la tava

Purcelul de lapte la tava este un deliciu bun pentru orice masa sarbatoreasca.

Pentru prepararea acestei delicatese se foloseste numai acel purcel de lapte, care inca nu a inceput sa manance. Acest purcel de lapte la tava are un aspect apetisant si poate insufleti atmosfera la mesele festive. Pentru ca acest purcel de lapte la tava are carnea foarte grasa, trebuie gatit cu fructe si legume alaturi.

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente: purcel de lapte (3-4 kg); 150 g untura; 3-4 catei de usturoi; 4 mere; 2 gutui; cimbru; sare si piper dupa gust.

Purcelul, gata curatat si parlit, se spala bine in apa rece se freaca cu malai si sare, se clateste in mai multe ape reci, dupa care se scurge bine de apa. Se sareaza in interior, se freaca cu cimbru si mujdei de usturoi, si se asaza cu picioarele indoite, pe un gratar, intr-o tava mare. In gura purcelului se pune un mar iar in tava se adauga jumatate ceasca de apa, 2-3 linguri de grasime si felii de mere si gutui. Se introduce tava la cuptor, la foc potrivit. Din cand in cand, se unge purcelul cu sosul din tava si se lasa la fript pana cand capata o crusta crocanta si aurie.