Mancaruri traditionale

Placinta intinsa se face in foarte multe locuri din judetul Arad, inclusiv in satul Turnu, apartinator orasului Pecica

Reteta de alta data culese din presa vremii:

Dintre mancarurile care pot fi consumate in urmatoarele 40 de zile va prezentam 12 retete, combinate in 4 meniuri, recomandate la trapeza Catedralei mitropolitane din Iasi.

Lichiul (Hanklich) este un delicios desert nelipsit in casele din Transilvania in zilele de sarbatoare.

La restaurantele din Timisoara sau prin imprejurimi sa observe, la capitolul "desert" al meniului, asa numitele "Clatite banatene" sau "Clatite ca la Ana-Lugojana".

RETETA: Se aleg de preferinta ciuperci mici, foarte proaspete, albe si cu carnea tare.

In Postul Sampetrului, merele de vara se pot consuma si sub forma unei salate de sezon.


Mititeii sunt un produs culinar din carne de vita, in stare finita de sapte pana la opt centimetri si o grosime de trei centimetri, ce se servesc ori ca o gustare intre mese la o halba de bere, ori ca entree, ori ca fel de mancare de sine statatoare.

Taro este numele comun al tuberculilor ce apartin speciei Colocasia esculenta, din familia Araceae.

Produs traditional din judetul Timis.

Ann Marie "Ree" Drummond, nascuta in 1969 este cel mai premiat autor de carti de bucatarie, din Statele Unite.