Mancaruri traditionale

La Nea Marin”, restaurant cu specific traditional romanesc din zona Vitan Mall Bucuresti vom gasi ciolanul aburit de porc la gratar.

RETETA: Se aleg de preferinta ciuperci mici, foarte proaspete, albe si cu carnea tare.

Placinta intinsa se face in foarte multe locuri din judetul Arad, inclusiv in satul Turnu, apartinator orasului Pecica

Oamenii din Banatului Montan, in noaptea de anul nou cinstesc cate un pahar de tuica  fiarta cu nuci.


Mititeii sunt un produs culinar din carne de vita, in stare finita de sapte pana la opt centimetri si o grosime de trei centimetri, ce se servesc ori ca o gustare intre mese la o halba de bere, ori ca entree, ori ca fel de mancare de sine statatoare.

Lichiul (Hanklich) este un delicios desert nelipsit in casele din Transilvania in zilele de sarbatoare.

Produs traditional din judetul Timis.

Bucataria din Moldova se caracterizeaza prin mancare fina si gustoasa.

Reteta de alta data culese din presa vremii:


 

Bucatarie din Muntenia se caracterizeaza prin diversitate, ingeniozitate, delicatete.

Dintre mancarurile care pot fi consumate in urmatoarele 40 de zile va prezentam 12 retete, combinate in 4 meniuri, recomandate la trapeza Catedralei mitropolitane din Iasi.