Mancaruri traditionale

De la mijlocul lunii mai si pana la sfarsitul lui octombrie, un local rustic confortabil cu mai multe sali si terase ofera pastrav afumat la gratar, paine de casa cu ceapa si trei sortimente din cea mai buna bere bavareza.

Se rad dovleceii, se taie si se rumenesc cu putin untdelemn.

In Maramures se desfasoara "Sarbatoarea cositului si a placintelor crete" din localitatea Mesteacan. O reteta traditionala de "Placinta creata" este realizata de catre Gabriela Canta Muresan din Somcuta Mare, Maramures.

Romania are una dintre cele mai mari densitati de zone cu inalta valoare naturala, necontaminate si produse traditionale de exceptie.

Se rumenesc cu o lingura de untura, bucatile de carne si o ceapa taiata marunt.

Prima etapa in gatitul ghiveciului este pregatirea zarzavatului astfel:

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Brojbutele cu pisat sunt sarmalutele maramuresene cu faina de porumb

 

Macrisul trebuie sa fie foarte tanar, de aceea supa nu este gustoasa decata primavara.

Placintele Domnesti din republica Moldova sunt oferite bucurestenilor prin lantului de restaurante La PLACINTE.

Intre clasicele mancaruri de post se regasesc retetele bruschete de rosii si bruschete de ciuperci cu usturoi.

Alivenci este o placinta traditionala din zona Moldovei.