Mancaruri traditionale

9.11. 2017. Un mare aport in cultura gastronomica romaneasca a fost adus de sarbatoarea Craciunului, in prezent existand o serie de mancaruri specifice acesteia.

14.02.2017. Un tort din 3 oua, un pahar de zahar, unul de faina, unul si jumatate de lapte, o tabla de ciocolata si doua linguri de unt.

7.11.2017. Borsul cu ardei iute este unul dintre preparatele specifice Bucovinei care iti vor fi servite cu smantana proaspata, din abundenta.

6.02.2017.,,Pieptul de curcan copt pe jar” este un produs din zona Buzaului, Muntenia, al carui mod de preparare a fost transmis din generatie in generatie.

3.11. 2017. Placintele ardelenesti se fac, atat dulci, cat si sarate, in variante mai mult sau mai putin asemanatoare.

1.02.2017. Mancare traditionala din Banat.

11.04.2017. Friptura de miel este mancarea traditionala de paste.

17.01.2017. Trei din faimoasele ingrediente mediteraneene benefice sanatatii inimii (fasole, oregano, rosii) sunt vedetele acestei retete usor de preparat.

10.04.2017. In mod traditional, pregatindu-se pentru sarbatorile pascale, credinciosii ortodocsi jertfesc un miel ce simbolizeaza jertfa lui Hristos pentru mantuirea.

Sosul brun de busuiosc se poate servi peste rasol din carne de vita, carne de peste, omleta, preparate de vanat sau carnati.

22.02.2017. Saptamana Alba sau a Branzei incepe luni, 20 februarie 2017, in care ortodocsii pot consuma lapte, branza si oua.

In aceasta zi, in mod traditional se taie porcul si tot gospodarul se apuca de pregatirea mezelurilor.