Program de promovare a produselor traditionale la Sibiu

Prefectura si Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Sibiu lucreaza la un program pentru promovarea a 224 de produse traditionale fabricate de 38 de agenti economici din judetul Sibiu.

 In topul celor mai multe produse traditionale din judetul Sibiu, locul intai este detinut de cele 143 de produse de paine si de panificatie, realizate de 18 agenti economici.

 Pe locul doi, in topul produselor traditionale se afla lactatele, cel mai cunoscut brand fiind branza telemea de Sibiu. Cei cinci agenti economici care au ramas pe piata fabrica 37 de produse lactate.

Pe locul trei se situeaza produsele de carmangerie - 34 de sortimente traditionale, produse de trei agenti economici.

 Pe locul patru, se afla patru sortimente de tuica si rachiuri naturale, produse de doi agenti, iar ultimul loc este ocupat de bere - trei sortimente, produse la Sibiu.

 In judetul Sibiu a existat un singur produs traditional de miere de albine, insa producatorul nu mai functioneaza.

 La Sibiu nu mai exista nici producatori de conserve traditionale. Au dat faliment in ultimul an si patru producatori de produse traditionale de panificatie. Tot din cauza crizei, au disparut si o carmangerie si doi producatori de produse lactate traditionale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Cautare