Produse traditionale

Vinars Jidvei V.S.O.P. este o bautura traditional romaneasca, obtinuta exclusiv prin distilarea vinului la o concentratie alcoolica de maxim 86% volum.

Ca in fiecare primavara, in preajma Floriilor, Muzeul Taranului isi asteapta vizitatorii la un targ cu mesteri chemati din toate colturile tarii.

Razvan Rusu este un tanar de 25 de ani, a pus pe picioare brandul “Dulceata lui Razvan”, in Idicel-Padure, judetul Mures.

Zacusca de vinete din satul Baldana, comuna Tartasesti, Dambovita.

Piata Taraneasca organizeaza din 10 pana in 12 iunie 2016 "Targul lui Ciresar''.

In ziua de 23 aprilie 2016, la ora 14.00, la targul AGRARIA, are loc conferinta ''Importanta cresterii bivolului - trecut, prezent si viitor.”

De la mijlocul lunii mai si pana la sfarsitul lui octombrie, un local rustic confortabil cu mai multe sali si terase ofera pastrav afumat la gratar, paine de casa cu ceapa si trei sortimente din cea mai buna bere bavareza.

Se rumenesc cu o lingura de untura, bucatile de carne si o ceapa taiata marunt.

Uleiul de nuca obtinut prin presarea la rece a fructului uscat de nuca romaneasca, este un ulei 100% natural cu multiple beneficii asupra organismului.

Daca vrei sa participi la degustari de produse traditionale, sa te relaxezi la Ziua Balmosului Ardelenesc, sa vizitezi expozitia de animale si pasari de ferma, sa cunosti binefacerile mierii, locul tau e la Agra Expo Transilvania!

In Maramures se desfasoara "Sarbatoarea cositului si a placintelor crete" din localitatea Mesteacan. O reteta traditionala de "Placinta creata" este realizata de catre Gabriela Canta Muresan din Somcuta Mare, Maramures.

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.