Produse traditionale

Faimosului sos "amatrician" strange bani pentru reconstructia satului Amatrice distrus de cutremur.

Iaurtul se obtine din lapte de vaca, oaie sau de bivolita.

Prepararea casului proaspat de casa:

Piata Taraneasca si Mester(Esti) organizeaza Targ de vara pana-n seara in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman.

Piata Taraneasca si Mester(Esti)! va invita de vineri pana duminica la Targul de Sfâata Maria, din 12 pana in 14 august, intre orele 10,00 si 18,00 in curtea Muzeului National al Taranului Roman, din Intrarea Monetariei nr. 3.

Lasca de la buna Romanita este un produs traditional de paste fainoase a carei reteta dateaza din anul 1890.

La inceputul verii cand vinetele sunt scumpe, se sporesc cu dovlecei.

Francoise de Oliveira a crescut in Mozambic, de acolo provenind si numele “mambu” dat micii sale companii, ce insemna in limba populatiei Shangaan “multumesc”.

Se aleg ciuperci albe, frumoase si potrivit de mari.

Se face o plamadeala din 40 grame drojdie care se moaie cu 3-4 linguri de lapte caldut.

In plina vacanta de vara, sunteti asteptati cu mic cu mare, la Targul Piata Taraneasca si Mester(Ești)!, in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Român, de vineri, 29 iulie, pana duminica, 31 iulie 2016 , intre orele 10-18.

Reteta de sarmale traditionale romanesti: