Produse traditionale

21.01.2017. Lactate si branzeturi realizate cu tehnologii traditionale din judetul Salaj, acceptate in Uniunea Europeana:

In Agnita, cea mai importanta localitatea din spatiul etnografic Valea Hartibaciului sunt renumite produsele dulci precum henclesul sau gogosile lolelor.

20.01.2017. ''Saptamana Verde” (Grune Woche), de la Berlin, se va desfasura intre 20 – 29 ianuarie.

International Food Festival Street Stragusto celebreaza produsele alimentare de strada din Sicilia.

17.01.2017. Trei din faimoasele ingrediente mediteraneene benefice sanatatii inimii (fasole, oregano, rosii) sunt vedetele acestei retete usor de preparat.

De-a lungul mai multor generatii familia Zetea produce bauturi naturale distilate din fructe in cazane traditionale cu foc direct, imbunatatind procedeul dupa metoda ZETEA, dar pastrand caracterul traditional al acestuia.

Palinca de Zalau marca “Aciu”, a ajuns sa fie foarte mult apreciata de straini.

In aceasta zi, in mod traditional se taie porcul si tot gospodarul se apuca de pregatirea mezelurilor.

PAN FOOD SRL face face la Sibiu „Batonul copilariei“, ciocolata de casa care a ajuns in toata Europa si in America.

Maslinele sunt alimente de baza in timpul postului Caciunului.

Sosul brun de busuiosc se poate servi peste rasol din carne de vita, carne de peste, omleta, preparate de vanat sau carnati.

Slanina afumata de mangalita este produsa de carmangeria TOTO din Lapusel, judetul Maramures.