15.12.2017. Vasul roman este cunoscut si utilizat in bucatarie de peste 2000 de ani. La prima vedere este un vas simplu din lut, cu capac, fabricat manual. In realitate, este cel mai minunat vas de bucatarie.

Fabricat dintr-un material poros, care absoarbe apa, vasul roman asigura un proces natural de gatire a celor mai diverse bucate la cuptor. Apa absorbita in porii vasului de lut provoaca formarea unui strat subtire de aburi, atat in cuptor, cat si in interiorul vasului. Astfel, alimentele gatite sunt incomparabil mai bogate in gusturi, fragede, nutritive, usoare de asimilat si nu ingrasa, fiind preparate fara adaugarea de grasimi. Carnea gatita in vasul roman capata o crusta subtire, crocanta, iar in interior devine uniform preparata, cu aspect apetisant, suculent.

 


 

Vasul roman este potrivit pentru prepararea tuturor tipurilor de carne (pasare, peste, porc, vita, vanat), a garniturilor, ori a unor feluri de mancare combinate. Prepararea in suc propriu a alimentelor favorizeaza pastrarea gustului lor natural, permitand o digestie usoara si sanatoasa. Chiar si persoanele obligate sa respecte regimuri alimentare pot astfel sa nu renunte la gustul placut al unor alimente, care, gatite altfel, le-ar fi interzise. 

Cele doua particularitati fac din acest vas o solutie exceptionala in bucataria moderna: prepararea fara grasimi a alimentelor si faptul ca, odata introduse in cuptor, alimentele nu necesita nici un fel de interventie pana la gatirea completa.


In conformitate cu Certificatul de Calitate eliberat de Ministerul Sanatatii sub nr. 2061/1997, vasul respecta normele de sanatate nr. 708/1/91 şi 3281/75. Acest produs a fost de asemenea atestat la sectia Normelor de Sanatate a Protectiei Consumatorilor din Geneva, Elvetia, cu nr. de atestare AN-06/20-031, unde a primit aprobarea pentru a il folosi la prepararea alimentelor. 

VASUL ASIGURA:

  • pastrarea gusturilor naturale, delicioase ale alimentelor;

  • obtinerea unor mancaruri sarace in grasimi;

  • prepararea alimentelor in suc propriu, fara adaos de grasimi;

  • economie de timp in bucatarie (nu necesita interventii de la introducerea in cuptor, pana la gatirea completa);

  • gatire si servire in acelasi vas.

SC Ceramica Vitos Kerámia SRL: Romania; Judetul Harghita; Miercurea Ciuc 530202; Str. Sumuleu Nr. 32

Telefon/Fax: +40 266 372100, 311923

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.