Targul agricol de Ziua indragostitilor

Bussolengo, un orasel din nordul Italiei, s-a pregati special pentru Târgul de Ziua Îndrăgostiților, care sărbătorește cea de-a 313-a ediție.

Cu ocazia tradiționalul târg, pe străzile orașului au loc o succesiune de evenimente, atracții, premii, inițiative culturale, muzică și spectacole pentru toată lumea în perioada 8-18 februarie. Este o ediție foarte așteptată a Târgului, cu un program cu adevărat bogat, care îmbină tradiția și inovația.

Inaugurarea Târgului a avut loc sâmbătă, 10 februarie, în Piazza XXVI Aprile, în prezența autorităților și cu participarea trupei orașului Bussolengo și a Jachetelor Verzi călare. In cadrul targului au loc mai multe evenimenete: „Le Mascherine di Bussolengo”; „Poezia carnavalului”; „Omagiu al Trandafirului Îndrăgostiților”; “Ziua Indragostitilor la Castel”; Luna Park; Selfie Zoo”; etc.

Sfântul Valentin este venerat ca patron al Bussolengo din anul 1300. În secolul al XIV-lea, municipalitatea, strâns legată de această figură religioasă și legendară, i-a dedicat o biserică cunoscută pentru vastele și splendidele fresce despre viața și minunile Sfântului, amplasate atât în ​​interiorul cât și în exteriorul clădirii.

Tot pentru al sarbatorii pe Sfantul Valentin, de peste 500 de ani, are loc Târgul San Valentino, unul dintre cele mai vechi și mai importante din zona Verona. Este o tradiție care se reînnoiește cu fiecare ediție. Daca la început, Târgul de Ziua Îndrăgostiților era pur agricol, in prezent, exprimă dragostea pentru asociații, pentru activități, pentru marea bucătărie tradițională veroneză.

De mentionat ca in 2016, patiserii locali, chemați să creeze un desert original pentru evenimentele de Valentine, au realizat prajitura ''Il Bacio di San Valentino'' care a castigat concursul omonim de Ziua Indragostitilor. ''Il Bacio di San Valentino'', un produs de patiserie uscat, din albus de ou, alune, zahar si esenta, este o prajitura simpla, autentica, dulce, si de vanzare pe tot parcursul anului, in mai multe patiserii si cofetarii din Bussolengo, precum: Alessia, Milani, Garzotti, Quintarelli.


Cautare