Festivalul Oierilor- editia I, judetul BrasovIn zilele de 25, 26 si 27 septembrie a.c., a avut loc la Tohanu Nou -Tabara, judetul Brasov, prima editie a Festivalului Oierilor


 

Oficiul Judetean de Consultanta Agricola Brasov s-a numarat printre organizatorii acestui festival, alaturi de Consiliul Judetean Brasov, Primaria Zarnesti, Centrul de Conservare si Promovare a Culturii Traditionale Brasov si de o serie de asociatii ale crescatorilor de animale din zona.

Manifestarea, care s-a desfasurat pe parcursul a trei zile, s-a dorit a se situa cat mai aproape de imaginea fidela a ceea ce inseamna un festival traditional. In acest sens, au fost organizate numeroase standuri cu produse traditionale - branzeturi, pastrama, bulz, vin -, dar si cu articole mestesugaresti.

 

Duminica, 27 septembrie, a fost ziua cea mai importanta a targului, dar si cea mai atractiva, deoarece au avut loc expozitii de animale - ovine, taurine, cabaline, caini ciobanesti.

 

Oficiul Judetean de Consultanta Agricola Brasov a contribuit activ cu echipa de consilieri prezenti la desfasurarea in bune conditii a activitatilor cuprinse in agenda festivalului.

 

Totodata, OJCA a organizat un stand cu materiale informative care au fost puse la dispozitia celor interesati.

 

Manifestarea, bine primită de către public, a fost onorata de prezenta oficialitatilor locale si judetene care, in discursurile rostite, au evidentiat importanta organizarii unei asemenea actiuni, rolul crescatorilor de animale, si in special al celor de ovine pentru economia judetului si a tarii, precum si necesitatea atragerii tinerilor catre aceasta ocupatie mostenita din vechime.


 

Pentru a completa cadrul traditional romanesc, au fost prezente mai multe ansambluri de dansuri populare şi tarafuri, alături de solisti din zona Brasovului, care au intretinut o atmosfera de adevarata sarbatoare.

 

 

Autor: drd. ing. Georgeta UJUPAN director coordonator OJCA Braşov

 

Sursa: www.consultantaagricola.ro

 


Cautare