Iosif de pe coclauri

Iosif Ciunterei din Feldru, judetul Bistrita-Nasaud, si-a creat in 2012 propria sa emisiune intitulata ”Cu Iosif pe coclauri”.

Mai mult >>

Desi, era inca elev, a incercat sa imbine utilul cu placutul, iar prin emisiunea radio realizata, a reusit defapt sa cunosc mai bine cea ce insemna cuvantul: ”TARAN ROMAN”. In prezent a terminat facultatea de Etnologie, publica versuri in revista "Agora literara", este realizator de emisiuni radio și tv, si se lauda cu numeroase premii precum ”Premiul pentru Promovarea Folclorului Românesc și a Evenimentului Cultural - 2014” oferit de Editura ”Napoca Nova” - Cluj-Napoca.

Pe fiecare ulita, la camp, la coasa sau la oi, toata lumea il recunoaste si toti ii arata acelasi respect profund si sincer, pentruca scoate din sipetul prafuit al trecutului obiceiurile si datinile strabune uitate. A colindat toate coclaurile din judetul Bistrita Nasaud, dar si din alte judete din Ardeal, scotand la suprafata cele mai importante si mai emotionante povesti din viata omului simplu de la tara, si retete culinare traditionale, precum „Paturi cu branza si jumere", filmat la badea Cira Vasile din Rapa.

Mai mult >>

 

 


Cautare