Festivalul clatitelor Moneasa, judetul Arad

Din anul 2000 in ultima duminica a lunii iulie are loc FESTIVALUL CLATITELOR organizat de Primaria Comunei Moneasa.

FESTIVALUL CLATITELOR este organizat de Primaria Comunei Moneasa in colaborare cu unitati de alimentatie publica dintre care amintim Hotel Parc, Pensiunea Cerbul Albastru. etc., si cu sprijinul Consiliul Judetean Arad, care s-au preocupat foarte bine in organizarea acestei sarbatori care a adunat dupa estimarile organizatorilor peste 15.000 de participanti.

 Deschiderea manifestarii a fost facuta de organizatori in prezenta reprezentatilor administratiei Judetului, respectiv cei doi vicepresedinti CJ Arad si a unui numeros public format din turisti atit din judet, din tara, cit si din alte tari prezenti in statiune.

 Dupa deschiderea sarbatorii a avut loc un spectacol folcloric la care au participat formatii de marca din judet respectiv Doina Muresului din Arad, Junii Podgoriei din Ghioroc si ansamblul din Paulis.

 Pe aleea principala, la multe tarabe s-au etalat cunostintele in a produce clatite, care au fost date, gratuit si contra cost, celor interesati. Am remarcat prezenta "CLATITORILOR" de la Primaria Arad, Primaria Ineu, PSD, PNL, PDL Arad si desigur ale unitatilor care au organizat manifestarea. Inspre seara pe scena teatrului de vara a concertat Mircea Rusu Band.

 Ziua a doua a inceput cu un spectacol folcloric sustinut de formatia din Olari, din Simand, taraful din Birsa, ansamblul de dansuri si calusarii din Aldesti care timp de 3 ore au cantat, jucat si incintat pe cei prezenti intr-un numar foarte mare. A fost prezent la manifestare si d-ul Prof univ dr Aurel Ardelean, rectorul UVVG Arad - beneficiarul proiectului Caravana Educationala Itineranta.

 Duminica de la ora 15 pe scena teatrului de vara a avut loc un spectacol folcloric cu participarea solistilor FLORICA ZAHA si LUCIAN DRAGAN, care timp de mai multe ore au incantat un public foarte numeros. Pe linga clatitele, care au fost la mare pret, cei prezenti au putut beneficia de mici, virsli, frigarui si binenteles de bere. Mesterii populari au fost prezenti cu oale si articole din lemn. Pe la prinz, iti era foarte greu sa intrii cu masina pe sosea, din cauza aglomeratiei foarte mari de masini, motociclete si alte motorizate. Duminica seara, tirziu, inca era forfota in Moneasa, cind fiecare participant cauta sa se indrepte spre casa.

 In concluzie, putem spune ca sarbatoarea a fost o reusita si ca traditiile si obiceiurile populare se observa ca merg din nou pe un drum bun si ne amintesc, inca o data, de ospitalitatea romanului. Se cuvine sa felicitam organizatorii.


Cautare