Copilul Isus

Prin ascultare devenim ''Chipul lui Isus''. Daca nu ne smerim in fata oamenilor cum sa ne smerim in fata lui Dumnezeu?

Ascultarea de frate face mai ferma in noi capacitatea de a sesiza mai profund voia lui Dumnezeu. Prin acest lucru, omul se face asemanator lui Isus fiul lui Dumnezeu si ajunge sa-i iubeasca pe toti. Fara cultura ascultarii omul va fi mereu nefericit, un inevitabil ''cerc inchis'', inaintea vesniciei. Fara ascultare, bariera launtrica, impiedica iubirea lui Hristos sa patrunda in inima sa. Ascultarea ne arata daca un om este bolnav psihic sau sanatos. Fara ascultare, omul ramane, in tarcul sau egoist, un individ decazut. Cu ascultare, prin revelatie, omul devine “Chipul lui Isus”.

Ascultatorul trece prin multe incercari, Suferintetele si mintea lui se transpune si suferintelor prin care trec, in fiecare clipa, milioane de oameni. Acest lucru il face sa se roage pentru intrega lume. Se roaga astfel pentru cei bolnavi si apoi pentru cei adormiti dupa multe suferinte. In sufletul rugatorului se dezvolta compatimirea crestina si simte intimitatea cu intreaga umanitate, iar iubirea aproapelui devine un lucru firesc.

Dumnezeu asteapta de la noi sa fim asemanatori Lui si de raspunsul noastru depinde intreaga noastra vesnicie, iar raspunsul nostru trebuie sa fie ascultarea. Omul alipit de Dumnezu uita de lume, dar iubeste lumea ca si creatie a Lui Dumnezeu. Daca Il iubim pe Dumnezeu, iubim toti oamenii, iar aceasta iubire este un dar de la Duhul Sfant. Nu avem prieteni si dusmani, ci frati care-l cunosc pe Dumnezeu si frati care nu-L cunosc pe Dumnezeu. Iubind vrajmasii, respectam porunca iubirii aproapelui, prin care verificam masura in care traim cu adevarat in Dumnezeu.

 


Cautare