Sumo Kyushu Basho

23.10.2017. Intre 12 noiembrie si 26 noiembrie, la Fukuoka, Japonia are loc ''Kyushu Basho'', ultimul dintre cele sase turnee anuale Sumo pentru profesionisti.

Fanii din Fukuoka sunt entuziasmati, deoarece Sumo vine in oras doar odata pe an in luna noiembrie. Kyushu Basho este unul dintre cele sase mari turnee Sumo, si tot odata ultimul turneu al anului. Fukuoka este cel mai mic oras gazda, iar localnicii sunt fericiti sa-i vada pe luptatorii Sumo in restaurantele si barurile din jurul orasului.

Turneul dureaza 15 zile si sunt programate trante in fiecare zi pentru a sa alege ultimii mari campioni ai anului (Yokozuna). Este extrem de dificil pentru un luptator sa ajunga la rangul de Yokozuna. In general trebuie ca acesta sa castige cel putin un turneu de ''Grand Sumo''.

Sumo este o lupta specifica Japoniei, care are loc pe un ring special, in care este declarat invins luptatorul sumo care cade primul pe podea, sau atinge podeaua cu orice parte a corpului in afara de talpi sau este scos in afara ringului cu unul ori ambele picioare. Cu toate ca are o vechime de peste 2000 de ani, a devenit sport profesionist abia in prima parte a perioadei Edo (1603-1868).

Nu exista categorii de greutate, deci incercarea de a se ingrasa este una din obligatiile luptatorului sumo. Mancarea tipica este chankonabe, respectiv o supa cu tot felul de zarzavaturi si carne. Tinerii luptatori mananca doar de doua ori pe zi, dar in cantitati imense. Dupa masa de pranz, somnul este obligatoriu.

 

 


Cautare