Ornamentele de Craciun ''Weihnachtsgurke''

Germania, este bine cunoscut pentru pietele sale de Craciun, unde se vand tot felul de bunatati alimentare de sarbatori dar si decoratiuni pentru pomul de iarna.

Cele mai renumite decoratiuni germane sunt ornamentele din sticla Weihnachtsgurke (Christmas pickle), care initial au fost facute manual si au fost importate din SUA in anii 1880. Weihnachtsgurke este o decoratiune de sticla in forma de castravete murat si ascunsa in pomul de Craciun. In dimineata de Craciun, primul copil care gaseste castravetele decorativ din sticla va primi un cadou in plus de la Mos Craciun si va avea noroc tot anul.

Traditia spune ca in timpul Razboiului Civil din America, un tanar bavarez inrolat in armata americana ca infanterist a fost capturat in aprilie 1864 si dus in lagar. In Ajunul Craciunului l-a rugat pe paznic sa ii dea o muratura pentru ca era foarte flamand. Castravetele murat i-a salvat viata, iar dupa ce sa intors la familia sa, a început sa ascunda un catravete murat, in fiecare an, in bradul de Craciun.

 


Cautare