Record doborat la Festivalul Clatitelor de la MoneasaParticipantii la cea de a IX-a editie a Festivalului Clatitelor, organizat sambata si duminica (25-26 IULIE 2009), in statiunea Moneasa din judetul Arad, au preparat peste 20.000 de clatite, stabilind un nou record al festivalului.

 

Editia din acest an s-a desfasurat sub sloganul "Clatite incalcite", iar la eveniment au participat peste 5.000 de turisti din mai multe judete.

 

"Am reusit sa stabilim un nou record de preparat Clatite. Daca anul trecut am facut 16.000 de Clatite, anul acest am preparat peste 20.000 de Clatite cu diferite umpluturi. A fost o editie peste asteptarile noastre, la care s-au inscris in competitie atat agenti economici, cat si primarii din judet, partide politice si ziaristi. Au fost concursuri cu premii, care au atras numerosi participanti. Am ales motto-ul 'Clatite incalcite', deoarece am preluat de la fiecare dintre editiile anterioare cate o idee, care a fost apreciata de public", a declarat, duminica, Zoltan Lovas, directorul Festivalului Clatitelor, organizat la Moneasa.

 

Una dintre atractiile festivalului a fost "Crosul montan al clatitelor", la care au putut participa turistii, indiferent de varsta. Acestia au avut de alergat o anumita distanta, pe munte, iar la final au fost rasplatiti cu cate o clatita.

 

La cea de a IX- editie a Festivalului Clatitelor de la Moneasa a fost organizata si o piata de pasari exotice, au fost facute demonstratii de kick-boxing.

 

De asemenea, a fost organizata o expozitie foto, cu imagini surprinse in zona statiunii ..

 

Sursa: www.ziare.com

 Cautare