Midsummer, sarbatoarea verii in Suedia

Suedezii traiesc foarte bine in armonie cu ritmurile naturii, iar Midsummer este ocazia ideala pentru a incepe scurta vacanta de vara.

Cu ocazia solstitiului de vara, suedezii incep concediul de 5 saptamani si toata lumea in mare graba inceaca sa profite incepand cu primele zile. Sarbatoarea rurala Midsummer, este o ocazie speciala pentru ca acestia sa paraseasca orasele ce devin pustii. Arterele principale din tara devin aglomerate iar cozile masinilor se intind departe printre mesteceni argintii si pajisti sclipitoare pline de flori. Sarbatoarea Midsummer ii determina pe suedezi, sa se adune in grupuri mari. Este si o reuniune de familie, in care multi isi indeplinesc obligatiile sociale, pentru a se bucura in restul concediului de pace.

Sarbatoarea traditionala cu muzica, mancare, distractie si dans, se incheie cu culesul florile, aranjamentul cununilor si ridicarea traditionalului Maypole. In jurului lui are loc un amuzant dans popular spre deliciului copiilor si adultilor. Adolescentii au tendinta sa stea deoparte, asteptand programele de divertismet, care au loc seara pentru a se putea dezlantui in voie. Un meniu tipic de vara este oferit cu aceasta ocazie format din heringi murati, cartofi noi cu marar proaspat, smantana si arpagic, preparate la gratar si tort de capsuni.

 

 


Cautare