Festivalul Pinului Negru de Banat -Baile HerculaneFestivalul Pinului Negru de Banat editia 2009 - a avut loc la Baile Herculane Duminica, 14 Iunie 2009.

 

Festivalul Pinului Negru de Banat ajuns la editia a 5-a, fiind organizat la sfarsit de saptamana, a atras multi turisti la Baile-Herculane.

 

Pinul negru de Banat este o specie de conifere endemica numita stiintific Pinus Nigras, subspecia Banatica, si provine de pe litoralul cald al marii Mediterane. Pinul negru de Banat este o relicva din epoca glaciara renumit pentru rezistenta si adaptabilitatea sa la conditiile aspre ale masivului Domogled, de fapt, imaginea sa fiind asociată automat cu cleanturile calcaroase si colturile de stanca cu o palma de sol adusa de vant din munte.


 

Deviza sub care sa desfasurat festivalul in cele doua zile a fost ,,Solidaritate pentru biodiversitate prin culturalitate”.

 

In cadrul Festivalul a avut loc o parada a portului popular, expozitie demonstrativa de mestesuguri traditional - populare, spectacole de muzica usoara si populara, muzica de fanfara, precum si demonstratii de alpinism.

 

Criza din 2009 s-a simtit si la comerciantii veniti pentru a-si vinde mancarurile si bauturile, totusi tarabele au fost numeroase.


 

Sursa: www.baileherculane.roCautare