Ziua satului la Sanpaul



Ziua localitatii Sanpaul (com. Sofronea), Judetul Arad ajunsa la a III-a editie a fost o reusita, atat prin modul de organizare a evenimentului, cat, mai ales, prin atmosfera explozivă de veselie, muzica, dans si mancare excelenta.

 

Desfasurarea de „forte” a avut loc la Caminul cultural din localitate, iar ziua frumoasa, lipsita de caldura inabusitoare a facut ca intreaga suflare a satului sa fie prezenta aici, cu mic si mare.

 

Spatiul natural din curtea caminului s-a umplut de mese asezate in lung, respectand aliniamentul ceaunelor in care s-au preparat si fiert cele mai gustoase tocanite. Scena ocupata de cunoscuta formatie „Roller” (combinatie de muzicanti Sanpaul si Olari) a rasunat de melodii si slagare celebre, iar lumea s-a distrat exact ca in familie.

 

Cel mai gustat si asteptat moment a fost cel de arta culinara, in care 15 bucatari si ajutoarele lor au pregatit niste tocanite „dementiale”, fasole cu ciolan, ciorba de burta si peste. Trecerea pe langa ceaunele aburinde s-a lasat cu o pofta greu de tinut in frau.

 

De fapt, cum ai putea rezista ispitei de a nu manca o portie de „bogracsos” picant sau foarte iute, fie ca e făcut din carne de porc sau oaie, fasole cu ciolan la care se adauga condimente secrete ?!  Dintre cei 15 bucatari prezenti amintim pe: „Szukkos-Edi and Company”, Stadler Andrei din Sanpaul; Pero Atti – Onodi Feri,  Pero Rabi si Fekete; Molnar Norbert si Pasztor Zsolt din Ungaria; Bizsu din Sânpaul. Evident, toti bucatarii au fost premiati cu cate o sticla de vin de cea mai buna calitate. 

 

Ziua localitatii Sanpaul a avut ca organizatori Consiliul local al comunei Sofronea, alaturi de sprijinul nemijlocit al firmelor „Aqua Construct”, „Gimi Metal” (Sofronea) si UDMR Arad.

 

Sursa: www.observator.info

 



Cautare