20.10.2017. Desfasurata pe parcursul a cinci zile, sarbatoarea Diwali, reprezinta triumful binelui asupra raului si reuneste familiile in jurul unor mese pline cu bucate.

Traditia cere ca in aceasta perioada sa fie aprinse cat mai multe lumini, in semn de bucurie. De Diwali, in India si Nepal, oamenii aprind fitile din bumbac inmuiate intr-un vas plin cu ulei, decorand casele. Pe langa acestea, adauga afise cu imagini ale zeilor Lakshmi si Ganesh, precum si decoratiuni confectionate manual din broderii, clopotei, oglinzi si scoici.

Masa traditional─â de Diwali cuprinde specialitati cu ciuperci in sos de ceapa si preparate din grau. In cele cinci zile ale Festivalului Luminii, oamenii isi ofera reciproc dulciuri si iau parte la focuri de artificii. Sarbatoarea are semnificatii religioase pentru adeptii hinduismului, budhismului si sikhismului. De Diwali, acestia celebreaza revenirea zeului Rama dupa 14 ani de exil in paduri si infrangerea lui Ravana, simbolul Raului. Festivalul Luminii marcheaza si incheierea anului agricol in India si Nepal. Fermierii termina de insamantat ogoarele si se roaga pentru ca anul ce vine sa fie imbelsugat.