Atelier ceramica Bruno Valerian, Horezu

In orasul Horezu aveti posibilitatea de a vizita atelierul tanarului artist Bruno Valerian, creator de arta dar si colectionar pasionat si consecvent de arta populara autentica si de obiecte folclorice. 

Ca si creator popular de ceramica, el este unul din numele de referinta in arta modelajului in lut, devenit deja apreciat si rasplatit prin expozitii, premii si aparitii in mass-media. Maestria artistica a lui Bruno este acompaniata de o buna cunoastere si intelegere a vietii, ocupatiilor si obiceiurilor locuitorilor orasului Horezu. Reuseste sa surprinda prin arta si colectiile sale o mare diversitate de aspecte. Se regasesc in lucrarile sale activitatile specifice Depresiunii Horezu, unele disparute astazi, forme ale vechii arhitecturi taranesti, frumusetea costumelor traditionale si obiceiuri rurale. 

Dragostea pentru arta populara romaneasca a tanarului artist si pasiunea de a aduna obiecte autentice care sa ilustreze varietatea motivelor decorative au dus in final la alcatuirea unei colectii etnografice deosebite, la care au contribuit diferite genuri de arta. In spatiul rezervat colectiilor, si-au gasit locul, garderobe, lazi de zestre, banchete, fotolii, tablouri, scaune, piese de mobilier diverse si impozante prin forme, de la cele simple taranesti pana la cele care arata bogatia decorului din vechile conace boieresti din Oltenia. Aceasta colectie este in continua transformare si se poate vizita pe drumul D.N. 67, la iesirea din Horezu spre Targu Jiu, acolo unde artistul Bruno Valerian locuieste si se ocupa de magazinul sau de artizanat. In cadrul magazinului sau gasiti foarte multe obiecte de artizanat pentru decoratiuni interioare, invitandu-va sa descoperiti arta traditionala romaneasca realizata de mesteri populari din toaata tara. Produsele sunt unicat si cele mai multe se executa doar la comanda.

MAI MULT >>

 


Cautare