Sarbatoarea Hramul Bisericii Romano-Catolice din Pecica, judetul AradIn fiecare an, in duminica Sfintei Treimi, patronul spiritual al lacasului de cult, Parohia Romano-Catolica Pecica, Asociatia Social Crestina „Familia Kolping”, cu sprijinul administratiei locale si altor organizatii civile din oras, organizeaza hramul bisericii.

 

Sarbatorit, conform calendarului romano-catolic, la o saptamana dupa Rusalii, Duminica Sfintei Treimi are loc in acest an in data de 7 iunie. Programul incepe insa din seara zilei de 6 iunie.

 

Evenimentul, pe langa conotatia spirituala si culturala accentuata, a devenit in cursul anilor unul dintre cele mai mari evenimente din Pecica si cea mai importanta sarbatoare a comunitatii maghiare. Cu ocazia spectacolelor organizate in cele doua zile parcul de langă biserica  se umple pana la refuz, aici venind pecicani in numar foarte mare, indiferent de nationalitate.

 

Editia de acest an debuteaza cu formatia lui Palinkas Iosif. Dupa ora 21, capul de afis al programului va fi Kovacs Kati, un mare nume al genului muzical din Ungaria. Pe tot parcursul sarbatorii zona va fi ocupata de comercianti si vor exista corturi cu bere si produse pentru public.

 

Cele mai importante momente vor avea loc in cursul zilei de duminica. De la ora 17 incepe liturghia festiva cu participarea preotilor din zona, la care se asteapta un numar mare de enoriasi. La ora 19 se da startul deja-traditionalului spectacol folcloric, cu participarea ansamblului folcloric din Deta (judetul Timis), a formaţiei vocale „Samli” din Szeged (Ungaria) si a solistei Szaba Csilla, a celor doua ansambluri locale: „Buzavirag” si „Pastratorii Traditiei”, precum si a tarafului Clubului Elevilor si Copiilor Pecica.

 

La ora 23 este programat focul de artificii, menit sa marcheze sfarsitul evenimentului. Apoi doritorii vor putea dansa la balul stradal ce va tine pana la orele 2.

 

Sursa: www.pecica.eu

 Cautare